Alle klanten van UPC krijgen standaard digitale TV

Amsterdam, 27 maart 2013 – Vanaf 3 april biedt UPC standaard en ongecodeerd de 29 populairste, 12 regionale en lokale zenders in digitale beeldkwaliteit aan. Nederland 1, 2 en 3 biedt UPC daarnaast in High Definition (HD)-kwaliteit aan. UPC schaft de codering van digitale televisie voor deze zenders af. Voor alle 1,7 miljoen UPC-klanten betekent dit dat ze naast het analoge signaal ook het digitale signaal geleverd krijgen. Zonder extra kosten en zonder randapparatuur kan elke UPC-klant met een geschikte televisie hiervan gebruik maken. Deze dienst is in potentie beschikbaar voor alle 2,8 miljoen huishoudens binnen het verzorgingsgebied van UPC. UPC lanceert hiermee een van de meest ingrijpende wijzigingen op de Nederlandse tv-markt sinds de introductie van digitale televisie.

 

De digitale zenders zijn via de tv-kabel van UPC, die direct op de televisie is aangesloten, zonder mediabox of CI+kaart, op iedere tv in huis te bekijken. Ook alle klanten die al digitale televisie van UPC kijken kunnen nu op álle daarvoor geschikte tv’s in huis naar beeld in digitale kwaliteit kijken.

 

Het enige wat klanten van UPC nodig hebben om digitale tv te kijken, is een moderne televisie met een DVB-C ontvanger. Inmiddels zit deze ontvanger standaard in ca. 90% van de 1,6 miljoen televisies die per jaar in Nederland worden verkocht. Naar schatting heeft op dit moment tenminste 40% van alle UPC-klanten een of meerdere televisies met DVB-C-ontvanger in huis.

 

Robert Dunn, algemeen directeur van UPC: "Wij investeren continu sterk in ons toekomstvaste netwerk wat ons in staat stelt steeds nieuwe diensten te bieden die echt van toegevoegde waarde zijn voor onze klanten. Met de introductie van Digitale Kabel TV en Radio bieden we nu een sterk verbeterd product aan de trouwe groep klanten die tot nog toe alleen gebruik maakt van ons analoge radio en tv-aanbod. Ook hen kunnen we vanaf nu, zonder drempels en extra kosten, op een eenvoudige manier toegang bieden tot televisie in digitale beeldkwaliteit.”

 

Naast de vanaf nu standaard digitale beeldkwaliteit biedt UPC klanten via een mediabox vele andere mogelijkheden en interactieve diensten, zoals extra digitale zenders, premium zenders (bijvoorbeeld Film1, Sport1 en HBO), kijken in HD-kwaliteit, programma’s opnemen, een elektronische tv-gids, Programma Gemist en Video on Demand.

 

UPC heeft 1,7 miljoen klanten, van wie bijna 1,1 miljoen digitaal televisie en ruim 600.000 analoog kijkt. De introductie van Digitale Kabel TV en Radio heeft vooralsnog geen gevolgen voor het huidige analoge zenderaanbod van UPC. Ook de prijs van het analoge kabelabonnement met digitaal signaal blijft gelijk.

 

Informatie over deze dienst en het zenderaanbod vindt u op: www.upc.nl/digitalekabeltv