Uitleg

Meer over UPC E-mail

E-mailaccounts & aliassen

Als internet klant van UPC ontvangt u 10 mailboxen met een maximale grootte van 5 GB per mailbox. Per box kunt u tevens 12 aliassen (extra mailadressen) instellen.

 

U kunt u op verschillende manieren gebruik maken van uw e-mailadressen. Dit kan met een e-mailprogramma, zoals bijvoorbeeld Outlook. U heeft ook de beschikking tot een beveiligde online webmail omgeving. Zo kunt u vanaf elke computer of ander apparaat die verbonden is met het internet bij uw e-mail. Ook vanuit het buitenland.

 

De maximale grootte van een e-mail is:

Uitgaand bericht (te verzenden e-mail) 100 megabyte*
Inkomend bericht (te ontvangen e-mail) 100 megabyte

* Bij een bijlage groter dan 20mb wordt de bijlage als link meegestuurd. Door te klikken op de link kunt u de bijlage downloaden. De link blijft 10 dagen benaderbaar.

Het verschil tussen het hoofd e-mailaccount, een extra e-mailaccount en een alias

 

Een mailbox is te vergelijken met een persoonlijke brievenbus. Per mailbox kan je 12 e-mailaliassen aanmaken. Het verschil tussen een (extra) e-mailaccount en een e-mailalias wordt hieronder uitgelegd:

 

Hoofd e-mailaccount Als internet klant van UPC ontvangt u het eerste e-mailaccount (box) van UPC, het hoofdaccount. Op dit mailadres ontvangt u ook de e-mail communicatie van UPC.

Extra e-mailaccount

  • 9 stuks
Een extra e-mailaccount is een nieuw e-mailaccount, dat u naast uw hoofdaccount kunt gebruiken. Het extra e-mailaccount heeft dezelfde mogelijkheden als uw hoofdaccount. Elk e-mailaccount werkt onafhankelijk van elkaar, heeft eigen login gegevens en is 5 GB groot.

E-mailalias

  • 12 per e-mailaccount
Een e-mailalias is een e-mailadres dat verwijst naar een ander e-mailadres en komt binnen in de mailbox van het onderliggende mailaccount.

 

E-mailaccount aanmaken en beheren

 

E-mailalias aanmaken

 

UPC Webmail

U kunt e-mail via iedere internet verbinding, waar dan ook ter wereld, lezen via UPC Webmail. De link naar UPC Webmail is: www.upc.nl/webmail.


Via uw UPC Webmail kunt u op iedere computer of tablet onbeperkt e-mailen, uw agenda contoleren of gebruik maken sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Verder kunt u bijvoorbeeld taken aan uzelf toewijzen, documenten opslaan en een adresboek samenstellen en beheren.

 

Als u UPC Webmail voor het eerst opent, krijgt u de UPC Mail-assistent te zien. Deze helpt u stap voor stap met het instellen van webmail.

 

Let op: De maximale grootte van van de documentenmap in UPC Webmail is 300 MB.

De eerste keer UPC Webmail gebruiken

 

Instellingen van UPC Webmail aanpassen

 

E-mailinstellingen voor UPC Webmail aanpassen

 

Agenda-instellingen voor UPC Webmail aanpassen

 

E-mail van UPC in het buitenland

In het buitenland en op veel plaatsen in Nederland is uw smartphone, tablet of laptop niet verbonden met het beveiligde netwerk van UPC. U kunt hier alsnog veilig gebruik maken van e-mail van UPC via een e-mailprogramma op uw apparaat. Zet in het e-mailprogramma de functie SMTP Authenticatie aan. Hiermee kunnen wij zien of u UPC-klant bent, en kunt u ook veilig vanaf een ander netwerk e-mailen.
 

In uw e-mailprogramma vindt u de optie 'Voor deze server (uitgaande mail) is SMTP verificatie vereist'. Deze optie moet u aanvinken. Hoe u dit doet per e-mailprogramma kunt u vinden op de pagina e-mailaccount instellen.

 

Via UPC Webmail kunt u ook altijd veilig mailen vanaf het buitenland.

UPC Webmail

Onbeperkt e-mailen en agenda controleren.

 

 
 

E-mail beheren

U kunt hier uw wachtwoord aanpassen.

 

 
 
Proactive Chat

Wilt u chatten?

Er is een chatassistent
beschikbaar om u te helpen.
Wilt u de sessie starten?