Uitleg

Bekabeling

Hoofdaansluiting

De hoofdaansluiting van UPC is te herkennen aan de wandcontactdoos die op een groene kabel is aangesloten. Meestal is de hoofdaansluiting in de meterkast geplaatst, maar het kan ook zijn dat deze zich in de woonkamer bevindt. Apparatuur van UPC, zoals een modem of de mediabox, moet rechtstreeks of via de splitter die UPC meelevert, op de hoofdaansluiting worden aangesloten.

Gebruik van coaxkabels, splitters en versterkers

Coaxkabels

Een coaxkabel verbindt uw televisie, modem of mediabox met het netwerk van UPC. Een coaxkabel van slechte kwaliteit kan leiden tot slechte ontvangst of storing. Let bij het aansluiten en gebruiken van coaxkabels op de volgende zaken:

  • UPC adviseert coaxkabels die dubbel zijn afgeschermd, een doorsnede hebben van tenminste 7 millimeter en een weerstand van 75 ohm.
  • Gebruik bij voorkeur een zo kort mogelijke kabel. Een kabel die langer is dan 10 meter geeft al duidelijk zichtbaar signaalverlies.
  • Vervang kabels waar een knik of breuk in zit, om signaalverlies te voorkomen.
  • Koop de kabel op maat. Maak niet 1 lange kabel van 2 korte kabels.
  • Gebruik goed afgeschermde stekkers.
  • Als u zelf een stekker op de coaxkabel monteert, zorg er dan voor dat het vlechtwerk van de kabel geen contact maakt met de koperen binnenkern.

 

Splitters

Splitters kunnen alleen gebruikt worden voor het verdelen van signaal voor analoge ontvangst van radio en televisie. Voor het verdelen van signaal voor overige UPC-diensten heeft u een speciale UPC-splitter of retourgeschikte versterker nodig. Wilt u meer dan 2 tv-toestellen aansluiten, of gebruikt u in totaal meer dan 15 meter coaxkabel? Dan gebruikt u een versterker.

 

Versterkers

Een versterker kunt u het beste aansluiten op de hoofdaansluiting. Als u het signaal voor analoge radio- en tv-ontvangst wilt versterken, dan kunt u een normale versterker gebruiken. Heeft u digitale televisie, dan heeft u een versterker nodig die ook geschikt is voor retoursignaal. Retoursignaal is nodig om gebruik te kunnen maken van diensten als UPC On Demand en UPC Interactief.

Een versterker kunt u het beste aansluiten op de hoofdaansluiting: daar waar de kabel van UPC uw woning binnenkomt. Daar is de kwaliteit van het signaal namelijk het beste.

 

Kwaliteit

U kunt kabels en versterkers met de hoogste standaard van het merk Kabel Keur kopen in de UPC Accessoires Shop. Voor kabels met dit keurmerk of advies over de bekabeling kunt u ook terecht bij één van de UPC Winkels of UPC Dealers.

Gebruik van SCART- of HDMI-kabels

 

Gebruik van internet- en telefoniekabels

 

Advies en hulp van UPC

 

Bekabelingscheck

Doorloop ons Kabeladvies voor bekabelingstips op maat.

 

 
 

Accessoires Shop

Kabels en toebehoor van de beste kwaliteit direct bestellen.

 

 
 
 
 
 
 
Proactive Chat

Wilt u chatten?

Er is een chatassistent
beschikbaar om u te helpen.
Wilt u de sessie starten?